Anlamlı şiir...
Başkan Çınar'a anlamlı şiir...
Adana Demirspor yönetimi Adana'nın Demirspor'u, yürüdüğü yolda yalnız bırakması Bekir Çınar yönetiminin moralini deyim yerindeyse alt-üst ederken, gelecek adına da kaygıya neden oldu.
Ancak, Başkan Bekir Çınar ve diğer yöneticilerin moralini yeniden üst seviyeye çıkaran gelişme ise İlköğretim öğrencisi Yonca Togay'ın Başkan Bekir Çınar'a bir akşam şiir yazmasıyla oldu.
Yonca Togay, Dr.M.Feyyaz Etiz Anadolu lisesi 9. sınıf öğrencisi...Hem çalışkan hem de başarılı. Aldığı takdir belgelerinin yanı sıra Okul idaresi tarafından onur belgesi ile ödüllendirildi.
Baba Metin Togay, iyi bir Demirsporlu...Hiç bir maçını kaçırmamaya çalışıyor. Maçlara giderken biricik kızı Yonca Togay'ı da beraberinde götürüyor. O gündür bugündür maçlara gide gide Yonca Togay, fanatik bir Demirsporlu oldu; şiir yazacak kadar...
...Ve bir gün; Yonca Togay babasına rica edip yazdığı şiiri Başkan Bekir Çınar'a vermek istediğini iletti. Baba Togay ise kızının isteğini kıramayıp elinden tuttuğu gibi soluğu Demirspor kulüp binasında aldı. Başkan Bekir ve Yönetici Erdeniz Çelebi ile birlikte görüşüp kızının yazdığı şiiri Başkan'a sundu.
"Demirspor'un her maçına gidiyoruz" diyor Yonca Togay ve ekliyor:
"Bir akşam evde otururken Demirspor ve başkanımızla ilgili şiir yazmak içimden geçti. Hemen düşüncelerimi kağıda döktüm. Tamamiyle Demirspor'a olan sevgimden kaynaklanıyor. Bu sevgi anlatılamayacak bir şey, yaşamak gerekiyor. Bu aşk anlatılmaz. Demirspor'u çok seviyorum ve başarılı olmasını istiyorum. Bir gün şimşekler grubuna da beste yapmak isterim."
Başkanvekili Erdeniz Çelebi de Yonca'ya teşekkür ederken,"Yonca'ya çok teşekkür ediyoruz. Yonca'nın başarılı bir öğrenci ve Demirsporlu öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Dileriz, üniversiteyi bitirir, başarılı bir iş kadını olur ve onu Demirspor başkanı olarak görürüz. Demirspor'un büyüklüğü ise bu noktada anlaşılıyor. Biz halkla içiçeyiz.Her yaş grubundan seven kitlemiz var. Dahaspor daha da büyüyecek."dedi.
Baba Metin Togay ise, kızıyla gurur duyduğunu, Demirsporlu olmasından dolayı da çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Bu arada, Başkanvekili Erdeniz Çelebi, Yonca Togay'a ismi yazılı forma ve Demirspor flaması hediye etti.
Yonca Togay'ın yazdığı şiir de şöyle:
SONSUZA DEK
Mavi asilliğin, aşkın rengi,
Lacivert hırçınlığın, coşkunun rengi,
Her yer mavi-lacivert
Yanınızdayız hep ebedi
Herkes "bırakın bu takımı" dese de,
Hiç bırakmadık seni, geçen sene de bu sene de,
Yine de içimde bir umut
Demirsporlu küme düşmeyi unut
Bazen aklıma gelir şampiyonluklarımız
Hala duruyor şampiyonluk kupalarımız